Sayfalar

4 Mart 2011 Cuma

Yanlış Yıkanan Bebek Kıyafetleri, Alerji Sebebi

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanır

Uygunsuz deterjan kullanımı, bebeklerin cildinde kaşıntı, kızarıklık ve beneklenme gibi yan etkiler oluşturuyor. Yanlış deterjanla yıkanmış giysilerin giyilmesi bebek cildinde kontakt dermatit denen alerjik cilt reaksiyonunun önünü açıyor.

Pediatri Uzmanı Dr. Ayla Kamburoğlu Gökse, hassas olan bebek cildinin korunması gerektiğini belirtiyor. Bunun nedenini 'bebek cildinin dış etkenlere karşı koruyucu tabakasının tam olarak oluşmaması' olarak açıklayan Gökse, bebeğin hassas ten özellikleri ve bebek cildinin pH değeri göz önüne alınarak özel hazırlanmış deterjanların kullanılmasını tavsiye ediyor.
Bunun yanında yumuşak olmayan, dokumadan yapılmış giysilerin bebeğin korumasız teninde hassasiyet ve kızarıklık gibi olumsuz etkiler oluşturduğunu anlatan Gökse'ye göre, özellikle bebeklerin ilk dönemleri çok önemli. Gerek kıyafet gerekse temizlik konusuna yeterli hassasiyet gösterilmezse çocuklar sık sık rahatsızlanabilir. Bebeği bu dönemde etkileyen pişik sorununa da dikkat çeken Gökse, şöyle konuştu: "Bebek cildinde bez bölgesinde gelişen pişik özellikle alt temizliğinin uygun şekilde ve gereken sıklıkta yapılmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. İdrar ve dışkının pH değerinin asidik olması pişik oluşumunu artırır. Sık aralıklı, uygun alt temizliği ve bez değişimi, pişik önleyici kremler bu oluşumu engelleyebilir.'' Bunun yanında bebek cildinde egzama veya çocuk için alerjik özelliğe sahip bir besin maddesinin yenmesi sonucu ortaya çıkan kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar da sıklıkla rastlanıyor. Çok hassas olan bebek cildi, kuruluk, egzama gibi özellikler taşıyorsa, bu bebeklerin ciltlerinin nemlendirilmesi gerekiyor. Mümkünse alerjik reaksiyona neden olan besin maddelerinin tespit edilmesi önem taşıyor. Bu tip bebek ciltleri için uygun nemlendirici kremlerin kullanılması oldukça faydalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi