Sayfalar

9 Mart 2011 Çarşamba

6 Aylık Bebeğin Beslenmesi, 6 Aylık Bebek Beslenme ve Bakımı

6 Aylık Bebeğin Beslenmesi, 6 Aylık Bebek Beslenme ve Bakımı

Altıncı ayda çocuğunuz için yapacağınız çorbalara et suyu koyabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun daha çok seveceği, değişik tatda mamalar yapma olanağını bulacaksınız. İçinde birçok ma*densel tuzlar varsa da, et suyu besin olarak pek kuvvetli değildir. Ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın et suyu elde edilirken birçok madde ette kalır. O halde et suyunun, hiçbir zaman et, sebze pü*resi ya da çorbanın ve yumurtanın yerini tutmadığını bilmeniz ge*rekir. Altı aylık bir çocuk, ekmek kabuğunu çiğneyebilir. Yemek*lerden sonra eline vereceğiniz küçük bir ekmek parçası ile çocu*ğa hem dişlerini kaşıma olanağı verir, hem de kendi kendine ye*meye alıştırmış olursunuz.

Artık çocuğunuz bir hayli büyüdü. Madem ki ona kendi ken*dine yemek yemeyi öğretmek için ilk adımı attınız, bunu sürdür*melisiniz. Ayrıca, bebeğiniz yavaş yavaş fincandan içebilmeyi de öğrenmeli. Bunun için her memeden -biberonla veriyorsanız bibe*rondan- önce çocuğun fincandan birkaç yudum mama içmesi için çaba harcayın. Bu şekilde bebeğiniz kısa sürede bunu da öğ*renecektir.

Yeni yeni yiyecekler çocuğun iştahını kamçılar. Ona daha çe*kici gelir. Bunun için kahvaltılarda bisküvi ve beyaz peynir verme*lisiniz. İsterseniz bebeğinize meyve püresini puding-jöle- şeklinde de verebilirsiniz. Yine bu aylarda ete ve sebzeye hayvansal yağ da katabilirsiniz.

Puding-jöle nasıl yapılır?

250 gram meyve -bir ya da birkaç çeşit- önce adamakıllı yı*kanır. Kabuk ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ezilir. Süzgeçten geçirilir. Böylece elde edilen meyve özüne 200 gram su, 50 gram şeker ve 15 gram jelatin eklenerek kaynatılır. Daha sonra kâselere konan puding soğutulup bebeğe yedirilir.
Altıncı ayda verilebilecek etler:

Bu aylarda çocuklara verilecek et, tavuk ciğeri ve beyindir. Sığır eti daha sonraki günlerde verilmeye başlanır. Eti, dişleri ol*mayan bir çocuğun yiyeceğini düşünerek iyice pişirmeli, sonra da ezmelisiniz.
Bebeğinize her gün değişik etler verin. Ayrıca, eti bir sebze ile birlikte vermeyi de unutmayın.

Altıncı ayda bebeğin yemek listesi ve saatleri şöyle ayarlan*malıdır:

Saat 07.00: Süt + bisküvi (2-3 adet) + yumurta sarısı + be*yaz peynir.
Saat 11.00: Sebze çorbası (kaynadıktan sonra içine bir kah*ve kaşığı hayvansal yağ katılarak) + et + şekerli yoğurt.
Saat 15.00: Puding (bir kâse) + bisküvi (2-3 tane).
Saat 19.00: Süt ya da muhallebi + meyve püresi.
Saat 22.00: Süt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi