Sayfalar

9 Mart 2011 Çarşamba

9 Aylık Bebeğin Beslenmesi, 9 Aylık Bebek Beslenme ve Bakımı

Artık çocuğunuzun rahatlıkla oturabildiği dokuzuncu aydası*nız. Eğer bebeğin yemek iskemlesi varsa ona orada yemek yedir*meye çalışın. Aynı işi çocuğu herhangi bir yere oturtarak da yapa*bilirsiniz. Kendi kendine yemek yemeye alışmasını istediğiniz ço*cuğunuzun mama iskemlesinin altına genişçe bir bez yayarsanız, onun yemek yerken yapacağı döküp saçmaları daha kolay ve sa*bırla karşılayabilirsiniz.

Mama saatinde çocuk biraz karnı doyduktan sonra yemekle olan ilgisini kaybedecektir. Kendisine başka uğraşlar arayan kü*çüğe karşı yapılacak en doğru hareket şudur: Hemen bebeğinizi mama iskemlesinden kaldırmak. Size zor bile gelse, böyle dav*randığınız için kısa bir süre sonra karnı tam olarak doymamış ço*cuk sızlanmaya, yiyecek bir şeyler aramaya başlayacaktır. O za*man hiç oralı olmayın ve ona gelecek mama saatine kadar yiye*cek bir şey vermeyin. İyice acıkan yumurcak, saati gelince bir ön*ceki öğünde yemediği miktarı da birlikte alacaktır. Aynı zamanda, mama iskemlesinde oyun oynamaması gerektiğini de böylece öğrenecektir.

Çocuğunuzu bir iki defa bu şekilde cezalandırmaktan kork*mayın. Böylece bebeğiniz acıkınca sizin ısrarınıza gerek kalma*dan yeterince karnını doyuracaktır.

Dokuz aylık bir çocuğun kahvaltısı hemen hemen sekizinci ayda olduğu gibidir, yalnız küçük bir değişiklik olması için bebe*ğinizin sütüne çok az kakao karıştırabilirsiniz. Dokuzuncu ayda çocuk sütünü fincanla içebilir. Bu konuda bebeğinize yardımcı ol*manız, ona bu alışkanlığı vermeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi