Sayfalar

9 Mart 2011 Çarşamba

1 Aylık Bebek - Çocuğun Beslenmesi, Bebek Yemek Beslenme, Bebeklerin Beslenmesi

Çocuğun Beslenmesi, Bebek Yemek Beslenme, Bebeklerin Beslenmesi

Artık siz de anne oldunuz. Bu belki ilk çocuğunuz, belki de ikinci. Doğum sırasında çekilen sıkıntıları bebeğinizin sesini du*yunca unuttunuz. Bebeğinizin sağlık durumu da iyi. O halde sizin için şimdi en önemli sorun, bebeğinizin gerektiği gibi beslenmesi.

İşte bu bölümde sizlere bebeğinizi nasıl beslemenin daha uy*gun olduğunu, hangi mamayı nasıl vereceğinizi anlatacağız.

1 Aylık Bebek Beslenmesi, 1 Aylık Bebeğin Beslenmesi

Bebeğinizi anne sütüyle besliyorsunuz. Anne sütünün çocu*ğa ne kadar yararlı olduğunu daha önceki bölümlerde anlatmış*tık. Hangi annelerin çocuklarına meme vermelerinin de sakıncalı olduğunu belirtmiştik. Çocuğunuza meme vermeye başladığınız şu ilk günlerde sütünüzün yeterli olup olmadığını haklı olarak me*rak edebilirsiniz. Çocuğunuz iyi uyumuyor, çok ağlıyor ve sinirli görünüyor, kakası balgamlı, kahverengi ya da kahverengi-yeşilimsi ise kaygılanmakta haklı olabilirsiniz. Bu durumda süt tartısı yapmanız gerekir. (Aşağıdaki tablodan bebeğinizin bir gün*de alacağı süt ya da mama miktarı hakkında bilgi edinebilirsiniz.)

İlk Ayda Bebeğin Alacağı Süt ve Mama Miktarı

1. hafta başında günde 70 cc. 1. hafta sonunda günde 400 cc.
2-3. haftalar:
Her öğünde 100-120 cc. (TOPLAM 500-600 cc.)
4-5. haftalar:
Her öğünde 120-140 cc. (TOPLAM 600-700 cc.)

Eğer çocuk iyi uyuyor ve hayatından memnun görünüyorken, zaman zaman ağlıyorsa bunun beslenme dışında bir nedeni olmalıdır. Sözgelişi; gazı vardır, iyi kundaklanmamış olabilir.


Bebeğinize ikinci haftadan sonra vitamin vermeye başlamak gerektiğini de bu arada sizlere hatırlatalım. Ayrıca, mevsimine gö*re yine ikinci haftadan sonra meyve suyu vermelisiniz. Özellikle yaz aylarında bebeğinizin artan su gereksinimini karşılamak ama*cıyla ona meme saatleri arasında, kaynatılmış ve oda sıcaklığına kadar soğutulmuş su vermeyi de unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi