Sayfalar

9 Mart 2011 Çarşamba

Bebek Nasıl / Ne Giydirilir?




Bebeğinizin giyimi, onun sağlığı ve rahat hareket edebilmesi açısından büyük önem taşır. Bebeği olan her anne, onun bakımı, temizliği ve sağlığı için endişelenir.

Bebeklerin rahatlığı ve sağlığı için, içinde kolayca hareket edebilecekleri pamuklu giysiler giymeleri önemlidir. Ayrıca giysilerin biçimleri de önemlidir. Bebek giysileri sabun tozuyla yıkanmalı İlk 5 ayda bebek, doğum ağırlığının 2 katına ulaşıp 15 santimetre kadar uzar. Büyüme çok hızlı olduğundan, bebeklerin hareketlerini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir

Büyüme hızının yüksek oluşu nedeniyle daha az sayıda giysinin alınması, bebek büyüdükçe de yerine ihtiyacı karşılayacak türde yenilerinin alınması daha ekonomik olacaktır. Bebek giysilerinin kumaşları da önemlidir. Bebeğin giysileri kolayca giyilip çıkartılabilir ve yıkanabilir olmalı, sentetik malzeme içermemelidir. Sıklıkla yüzde 100 pamuklu ve daha az sıklıkla yünlü giysiler kullanılmalıdır. Bebeğin cildini tahriş edeceği için, giysiler deterjanla yıkanmamalıdır. Bunun yerine sabun tozu kullanılmalıdır.

Bebek için gerekli giysiler
Özellikle ilk aylarda, kolayca yıkanabilen ve sıcak odada bebeğe sıkıntı vermeyen mermerşahi türünde zıbınları tercih etmekte fayda var. Bebeğin başının rahat geçmesi için fanilanın yakası yeterince geniş olmalıdır. Çıtçıtlı olanlar kolaylık sağlar, hele de patikli tulum giydiriyorsanız. Eğer bebeğinize giydirdiğiniz tulumların kol ağızları açık olursa, bebeğiniz el ve parmaklarını görüp, onları tanımaya başlayabilir.

Uzun kollu, V yakalı ve önden düğmeli hırkalar, sık dokunmuş hırkalar tercih edebilecekleriniz arasında. Çünkü geniş delikleri olan hırkalara bebeğin parmakları girebilir ve bu durum bebeğin parmaklarını zedeleyebilir. Benzeri durumlara imkan tanımamak için tüylü yünden örülmüş hırkaların kullanılmasından da kaçınmak gerekir.

Gece, yeni doğan veya biraz daha büyük bebeklerin rahat uyumalarına imkan tanımak ve üstleri açıldığında üşümemelerini sağlamak için uzun kollu, geniş yakalı ve yüzde 100 pamuklu gecelik ve pijamalar giydirebilirsiniz. Çoraplarsa, çocuğun ayağını sıkmayacak biçimde bol ve yumuşak olmalı.

Mevsim kış olduğundan, miflonlu sokak giysileri kullanılmalı, eline torba eldiven, başına da kulaklarını kapatacak şekilde yünlü başlık takılmalıdır. Bebeklerde ısı kayıpları daha kolay olacağı için, sokağa çıkarılan çocukların üzerine bir kat daha giysi giydirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi