Sayfalar

15 Haziran 2011 Çarşamba

Oniki aylık bebeğin güvenliği

Bebekler özellikle 12 aylık oldukları zaman, ev içinde aktiviteleri arttığı zaman evleri bebeği düşünerek tekrar düzenlemek ve gerekli güvenlik önlemlerini almak gerekir. Çünkü 12 aylık bebekler çok hareketlidirler ve yerlerinde durmazlar. Bu da onlar için bir güvenlik riski doğurur. Dolayısıyla ev içinde gerekli güvenlik önlemlerini almak şarttır.
Kırılabilecek şeyleri bebeğinizin ulaşabileceği yerlerden uzak tutunuz. Bebeğin ulaşabildiği yerlerde sivri ve kesici şeylerin, ilaçların, çamaşır suyu, ev temizlik malzemesi, bözek ilacı gibi tehlike doğurabilecek şeylerin olmamasına özen gösterin. Bu tür malzemeleri bebeğin ulaşamayacağı yere bıraktığınıza emin olsanız bile kapaklarını muhakkak kapatın.
Kazalara karşı etkili önlemler almanız gerekir. Bunun için olası tüm kaza nedenlerini düşünüp ona göre önlem alın. Bu konuda biraz paranoyak davranmanın bir zararı olmayacaktır. Çünkü kazaların nereden geleceğini önceden kesin olarak bilemeyiz. Mesela çok yüksek ya da ayak açıklığı yeteri kadar geniş olmayan mama sandalyeleri bunun için idealdir. Mama sandalyelerinin yere makul derecede yaklın olmasını ve ayak açıklıklarının düşmeyecek kadar geniş olmasını sağlayınız. Ayrıca mama sandalyesinin önünde emniyet kemeri bulunmalıdır ve bebeğiniz sandalyede otururken muhakkak emniyet kemerini bağlayınız. Bebeğinizi mama sandalyesindeyken yalnız bırakmayınız. Sandalyeden çıkmaya çalışması muhtemeldir.
Bütün pencereler ve kapılar güvenli olmalıdır. Pencerelerde kilit sistemi bulunması çok iyi olacaktır. Aynı şekilde balkon demirleri de güvenlik önlemleri düşünülerek yapılmalıdır. Eviniz iki katlıysa üst kata çıkan merdivenlere kapı sistemi koyulmalıdır. Pencerelerin önüne bebeğinizin üzerine çıkarak pencereye ulaşabileceği mesafede koltuk ve benzeri eşyalar bırakmayınız.
Mutfakta yemek pişirirken de güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bebeği kızgın yağlardan, yemeklerden, içeceklerden uzak tutmalıdır. Eğer çok istiyorsanız bebeğinizi kendi sandalyesinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak mutfakta tutabilirsiniz. Tabi oturduğu yer ocağa, yiyeceklere uzak olsun. Bebeği yiyemeyeceği yiyeceklerden uzak tutmanızda iyi bir güvenlik önlemidir. Bu olası bir boğulma olayını da önlemiş olur.
Evdeki elektrik prizlerini, anahtarlarını, kabloları kontrol edin. Bunlarda bir kaçak v.b. durum varsa kontrol ettirin ve değiştirin. Bu tür şeyleri dolap, vitrin v.b. şeylerle örtmeniz de iyi olacaktır. Ya da elektirik prizlerini priz kapakları ile kapatabilirsiniz. Yangın riskine karşı da dikkatli olun. Çakmak, kibrit v.b. yanıcı şeyleri bebeklerden uzak tutun. Bebeğinin ulaşabileceği her türlü kesici şeyleri güvenli bir şekilde muhafaza edin. Islak zeminlere bebeğinizin zemin ıslakken girmesine engel olun. Kapılara bebek güvenlik aparatı takarak bebeğinizin parmaklarının kapanan kapı aralığında sıkışmasına engel olabilirsiniz. Aynı şekilde, çekmece aralıklarını da güven altına alın.

******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi