Sayfalar

15 Haziran 2011 Çarşamba

Hareketli bebeklerin güvenliğini sağlamak zordur

Bebeğiniz büyüdükçe daha hareketli olacaktır. Hareketli bebeklerin güvenliğini sağlamak çok da kolay bir şey değildir. Gerekli önlemler konusunda bilgi sahibi olmanız ve bu önlemleri almanız gerekir. Bu önlemler en azından herhangi bir güvenlik riskini en aza indirecektir.
1. Eğer eviniz iki katlıysa merdivenin girişine bebeğinizin yukarıya çıkmasını önleyecek bir set yapın ve bu seti mandallı bir şekilde yapın. Bu şekilde emekleyen bebeğiniz seti açıp merdivenlerden yukarı çıkamaz. Aynı seti yukarı kata aşağı iniş yönüne de yapın.
2. Bebek arabaları bebekler için tehlikeli olabilir. Bu konuda dikkatli olmanız gerekir. Bebeğiniz bebek arabasında hareket halindeyken arabayı bir yere çarpıp araba devrilebilir. Bebek arabasının bu yönden uygun güvenlikte üretildiğinden emin olun. Ayrıca, bebek arabasını yanınızda ellerinizle tutmadan park ederseniz, fren mekanizmasını aktive etmeyi unutmayın.
3. Yangın tehlikesine karşı dikkatli olun. Çakmak ve kibrit gibi şeyleri bebeklerden uzak tutmaya çalışın.
4. Elektrik prizlerini güvenli hale getirin. Prizlerin kapaklı olması gerekir. Ya da prizleri bebeğinizin elleyemeyeceği şekilde dolap, konsol v.b. şeylerle örtmeye çalışın.
5. Mobilyaları duvara monte edin. Yan yana duran kitaplık vb. mobilyalarınız varsa onları da bir birine monte edin (sağlam bantlarla veya vidalarla)
6. Yangın tehlikesine karşı yangın uyarı sistemi kullanın.
7. Evinizdeki sivri köşeleri ortadan kaldırın (köşelere daha yayvan plastik malzemeler koyabilirsiniz)
8. Merdiven korkulukları ve balkon korkuluklarını kontrol edin. Bebeğiniz bunların arasından geçemeyecek şekilde önleminizi alın.
9. Pencereleri de açamayacağı şekilde önleminizi alın. Pencerelerinizi kilitli yaptırabilirsiniz veya sonradan bir kilit sistemi taktırabilirsiniz. Ya da en azından bebeğinizin ulaşabileceği pencereleri bantlamanız da bir önlemdir.
10. Bebeğinizi kontrol altında tutun. Ağzına yabancı maddeler almasın. Yerlerde onun ağzına götürebileceği küçük maddeler bulundurmayın.
11. Bebeğiniz beslenirken yanında bulunun.
12. mutfakta bulunan sivri şeyleri ( bıçak, çatal v.b. ) ondan uzak yerlerde tutun.
13. Ocağın üzerinde saplı yemek kaplarını onu uzanabileceği yerde bulundurmayın. Yemek yaparken ocağın arka kısımlarını kullanmaya çalışın. Kızartma yaptığınız onu yanınıza yaklaştırmayın.
14 Mümkün olan her kapaklı yerde çocuk kilidi bulundurun.
15. Onun uzanabileceği yerlerde sıcak yiyecek ve içecek bulundurmayın.
16. Bebeğinizi banyo ettirirken onu yalnız bırakmayın. Unutmayın bebekler ufak bir su birikintisinde bile boğulabilirler.
17. Yerlerin ve banyon yaptığı küvetin kaygan olmaması için kaymayı önleyecek şeyler serin.
18. Soğuk ve sıcak suyu kullanırken önce soğuk su kısmını açın.
19. Yine klozet kapağını kapalı tutmaya çalışın. Bebeğiniz içine doğru eğilip düşebilir.
20. Bebeğinizin karyolasını cam kenarına koymayın.
21. Altını yüksek yerde değiştirmeyin. Değiştirseniz de yalnız bırakmayın.
22. Bebeğinizi sobadan veya yüksek ısılı ısıtıcılardan uzak tutun ve güvenlik önlemini alın.
23. Açık ya da arada bir açtığınız camların önüne bebeğin tırmanabileceği şekilde sehpa, puf v.b. eşyalar koymayın.
24. Bebeğinizin ıslak zeminlerde gezmesine müsaade etmeyin; kaymaya karşı kendisini koruyamayacaktır.
25. Açık ve bebeğinizin ulaşabileceği mekanlarda ilaç, toksik madde, çamaşır suyu, temizlik malzemesi v.b. bulundurmayın.
26. Sıcak fırından uzak durmasını sağlayın.
27. Sandalye üzerine tırmanacak yaşa geldiğinde sandalyeye çıkarak ulaşabileceği yerlere bıçak, çatal gibi kesici ve sivri araç ve gereç bulundurmayın.
28. Apartmanda daire katınıza asansör beklerken, onun elinizden tutun; elinizden kurtulup yangın merdivenine v.b. gitmesine engel olun.
29. Otoparklarda araçların geçiş alanlarından onu uzak tutun. Otoparktaki araç sürücüler alçak seviyedeki objeleri zorlukla görürler.
30. Kaldırımda yürürken mutlaka elinden tutun ya da kucağınızda, bebek arabasında taşıyın. Kaldırımda yürürken onu araçların geçtiği tarafta değil de, diğer tarafta tutun.
31. Karşıdan karşıya geçişleri mutlaka güvenli yapın. Kendi kendine yürümesine müsaade etmeyin.
32. Alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenlerde onu kucağınıza almayın. Merdiven basamağına basarak sizinle birlikte insin.
******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi