Sayfalar

21 Ekim 2011 Cuma

Yeme bozukluğu hamile kalmayı geciktiriyor

Yeme bozukluğu hamile kalmayı geciktiriyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, yeme bozukluğu olan blumiya ya da anoreksiya hastalığı geçmişi olan kadınların yüzde 39.5'inin hamile kalmaları 6 aydan daha uzun bir süre alıyor.
Yaygın kronik hastalıklardan biri olan yeme bozukluğunun hamile kalmayı geciktirdiği bildirildi. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yeme bozukluğu olan blumiya ya da anoreksiya hastalığı geçmişi olan kadınların yüzde 39.5'inin hamile kalmalarının 6 aydan daha uzun bir süre aldığı belirlendi.
Londra King's College ve College London Üniversitesi'nde yapılan ve BJOG Dergisi'nde (An International Journal of Obstetrics and Gynaecology) yayınlanan 11 bin annenin incelendiği bir araştırmaya göre, yeme bozukluğu olan blumiya ya da anoreksiya hastalığı geçmişi olan kadınların yüzde 39.5'inin hamile kalmaları 6 aydan daha uzun bir süre alıyor.
BBC'nin yansıttığı araştırmada, yeme bozukluğu olan kadınların doğurganlık tedavisi ihtiyacının da daha fazla olduğu belirtiliyor.
King's College Psikiyatri Enstitüsü'nden araştırma lideri Doktor Abigail Easter, bu araştırmanın yeme bozukluğu ile doğurganlık arasında bağlantının altını çizdiğini belirtirken, ancak geçmişte anoreksiya hastalısı olan kadınlarda planlanmamış hamilelik oranının yüksek olduğuna da dikkat çekiyor.
Ayrıca Doktor Easter, hamile kalmayı planlayan kadınların yeme bozukluğu semptomları için uygun tedaviyi aramaları gerektiğini ve sağlık uzmanlarının da doğurganlığı değerlendirirken ve bunun için tedaviyi sağlarken yeme bozukluğunun farkında olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Yeme bozuklukları yardım derneğinden Mary George ise, birçok insanın problemlerin gelecekte neden olabilecekleri hakkında hiçbir fikri omadığına dikkat çekiyor.
Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi