Sayfalar

İzleyiciler

21 Ekim 2011 Cuma

Düşük - Çocuk Düşürmek

Tıbbi yönü Anâ rahmindeki bebeğin yaşama yete*neğini kazanmasından (2 8′inci gebelik haftasından) önce rahim dışına atılması anlamına gelir. Bu dönemden sonra olan atılmalar ise, erken doğum diye adlan*dırılır. Yaklaşık 5 gebelikten birinin so*nucu, düşüktür ve 30 yaşından öncekidönemde bulunan ve çocuk doğurabilen kadınların % 37′sinde düşük görülür.
Çocuk düşürme belirtileri açıktır: Ge*be bir kadında karnın alt kısmında du*yulan düzenli, gelip giden sancılar ve vajinal kanama, düşük tehdidi işaretle*ridir ve acele doktor kontrolünü gerek*tirir. Doktorun gelmesinden önce, has*tanın alabileceği tek önlem, kanamayı azaltabilmek için, dinlenmektir.
Tedavi: Düşük tehdidi tedavisini dok*tor yapar. Doktor, hormonlar ve sakin*leştiricilere başvurabilir. Kaçınılmayacak bir düşükte, üstelik düşük tam olmamış*sa, doktor artakalan gebelik ürünlerini, ufak bir ameliyatla temizler. Alışkanlık haline gelen düşük, uzun tedavi gerek*tirir; gebelik halinin devamı için bazı hal*lerde rahim ağzı doğuma kadar dikilir. Kendiliğinden veya zorlama sonucu olan düşüklerin en büyük tehlikeleri, şiddet*li kanama ve kan zehirlenmesidir. Bu tehlikelerin büyüklüğü göz önünde tu*tulmalı ve hiçbir gebelikte düşük yap*mak için uğraşılmamalıdır.
******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi