Sayfalar

5 Kasım 2015 Perşembe

Çocuğunuz çok mu terliyor?

Anne-babaların çocuk doktorlarına en sık sorduğu sorulardan biri, aşırı terleme problemi… Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Küçükkırım, terleme ile ilgili merak edilen her şeyi Sözcü Pazar’a anlattı… Dr. Küçükkırım, şu bilgileri verdi: Çocukların bedenlerinin küçük olması nedeniyle derilerinin kapladığı alan daha az oluyor, bu da ter birikimine yol açıyor. Yüzey alanı başına düşen ter bezi sayısı fazladır. Çocuk gereğinden fazla terliyormuş gibi hissedilir. Ter hücrelerinin dağılımı yetişkinlere göre daha sıktır ve bu durum büyümeyle birlikte normalleşme eğilimine girer.

Altında hastalık yatabilir

Dr. Banu Küçükkırım, terlemenin kimi durumlarda ise ciddi hastalıkların habercisi olabildiğini belirterek uyarıyor. Bu hastalıklar şöyle sıralanabilir:

Kalp ve damar sorunları, solunum yolu hastalıkları ve alerji, geniz eti büyüklüğü ve burun tıkanıklığı, enfeksiyonlar, antibiyotikler, metabolik ve endokrin hastalıklar (örneğin bebeklerde hipoglisemi yani kan şekerinin aşırı düşmesi, ağır bir terlemeye neden oluyor), ergenliğe geçişin etkisi, lenf bezi tümörü ve D vitamini eksikliği.

******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi