Sayfalar

19 Nisan 2011 Salı

Bebeğe Nasıl biberon verilir

Nasıl biberon verilir?

Bazı bebekler memeden biberona geçmekte zorlanıyorlar fakat çoğu anne beşinci veya altıncı haftaya kadar biberonsuz idare edebiliyor. Bu zamandan önceki besin desteği başarılı bir emzirme olayını engelliyor ve bebeklerde meme ile yapay meme arasında bir karmaşa yaşanıyor.
Sıra geldi destek besine başlamaya karar verildikten sonra bunun ne olacağı konusuna: İnek sütü küçük bebek için uygun olmadığından besin desteği konusunda iki seçenek var: Anne sütü veya mama.
Anne sütü: Meme pompasını temin ettikten sonra annenin tek yapacağı iş sütünü toplamaktır. Bu işlem ilk başta 45 dakika sürer. Daha sonra anne alıştıkça 15 dakikada halledilebilir.
Anne sütü bebeğiniz için en faydalı besin kaynağı. Siz yanında olmasanız bile bebeğinizi bu eşsiz besinden mahrum bırakmayın. Anne sütü optimum beslenmeyi ve hastalıklara karşı direnç kazanmayı sağladığını unutmayın.
Mama: Kullanıma hazır mamalar en pahalı olmasına rağmen çabuk hazırlanır. Karıştırılması gereken formüller ise daha ekonomiktir ancak hazırlaması uzun sürer. Mama anne sütünden daha az besleyici olmasına karşın besleyici özellikler taşır. Ancak unutmayınki “Anne sütü eşsizdir”. Anne sütü veya mama ile bebeğinize destek vermeyi düşündüğünüzde bebeğinizden en az 4 saat ayrı kalacaksanız. Süt biriktirmeniz gerektiğini yoksa süt kanallarının tıkanıp süt rezervinizi azaltabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Topladığınız sütü uygun saklama koşulunda daha sonra kullanabilirsiniz.


Bebek yeterli gelişme göstermediginde biberonla beslemek:

Bazen bebek anne sütü ile yeterince gelişme gösteremediginde mama verilmesi önerisi ile karşi karşiya kalirsiniz. O zaman anne olarak kararsizliga düşmeniz normal. Bir taraftan emzirmeyi keserseniz bir daha başarili emziremeyeceginizi düşünebilirsiniz. Öte yandan da doktorunuz ona mama vermeye başlamazsaniz saglik sorunlari çikacagini söyler. Bu durumda en iyi yöntem annenin süt üretimini azaltmadan bebege mama verme teknigini uygulatmaktir. Uygulayin, göreceksiniz sonuç harika olacak!

Acil durumlar için yedek besin

Bebeğin beslenmesi için biberon kullanmayı düşünmeseniz bile yeterli miktarda anne sütünü altı biberon dolduracak kadar toplayın ve dondurun. Hastalandığınızda veya ilaç kullandığınızda bunları kullanabilirsiniz. Bebeğiniz biberona alışık değilse bile anne sütü içeren biberonu mamaya kıyasla kolay kabul edeceğine emin olun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi