Sayfalar

İzleyiciler

28 Haziran 2021 Pazartesi

Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi


Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi

Bebeklerde diş çıkarma, gelişimlerinin önemli basamaklarından birini oluşturur. Bu dönem, kimi bebeklerde zorlayıcı olmazken; kimi bebekler için oldukça sancılı bir dönemdir. Ancak bunun gelişimleri bakımından doğal bir süreç olduğunu bilmek, gerekli önlemleri almak ve bilgi sahibi olmak sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarır?

Bebeklerde ilk dişlerin çıkışı ortalama 6.ayda başlar. Ancak gelişiminin her evresinde olduğu gibi bebeklerde diş çıkarma dönemi de bireysel farklılıklar görülebilir. Birkaç yaşına kadar

süren bu zaman diliminde, diş çıkarma belirtilerinin ortaya çıkmasıyla en çok sıkıntı ilk dişlerin patlama evresinde başlar. Sağlıklı ve normal koşullarda bebeğin ilk olarak alt ön dişleri, yaklaşık 1 ay sonra ise üstteki kesici dişlerin çıkar. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri olarak ilk diş sürümü öncesinde bebeğinizde özellikle şiş ve kızarık diş etleri, hafif ateş, kulağını kaşıma, her şeyi ısırma, ağzın çok fazla sulanması, ellerini ağzına sokma, iştah kaybı, uykusuzluk gibi durumlar görülmeye başlar. Peki, diş çıkarma döneminde bebeğinizi nasıl rahatlatabilirsiniz?

Peki, diş çıkarma döneminde bebeğinizi nasıl rahatlatabilirsiniz?

•Bebeğinizin mendilini ıslak veya kuru bir şekilde yaklaşık yarım saat buzdolabında tuttuktan sonra dişlerine sürmesi için bebeğinize verebilirsiniz. Soğuk bir şeyin diş etine değmesi, ağrıyı, şişliği biraz daha hafifletecektir.

 

•Diş eti kaşıyıcılarının diş etine teması ile o bölgedeki kaşınma hissini biraz daha aza indirebilirsiniz.

 

•Ek gıdaya geçmişse bu dönemde küçük bir havuç dilimi, salatalık, elma veya muz verebilirsiniz. Bebeğiniz bunları emerken sizin gözetiminizde olmalı ve büyük parçalar halinde koparmamasına dikkat etmelisiniz.

 

•Doktorunuzun önermiş olduğu diş eti jellerini veya diş pudralarını kullanarak bebeğinizin dişlerine bir bez yardımıyla masaj yapabilirsiniz.

 

•Bu dönemde ortaya çıkabilecek kulak ağrısına karşı 6 ayın üzerindeki bebeğinize doktorunuzun önermiş olduğu ağrı kesici ve merhemleri kullanabilirsiniz.





********************Bebeklerde Diş Çıkarma*********** Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi