Sayfalar

İzleyiciler

28 Haziran 2021 Pazartesi

Bebeğinizin konuşmasına yardımcı olacak 8 ipucu!


Bebeğinizin konuşmasına yardımcı olacak 8 ipucu!

Bebeğiniz henüz konuşamıyor olabilir. Fakat bu aylarda, bebeğiniz sürekli olarak sizin sesinizin tonlamasını ve ritmini ve dinler. Henüz ne dediğinizi anlayamasa da, beyni dil gelişimi edinmek için sürekli araştırma halindedir.

Henüz size cevap veremeyen biriyle konuşmak garip gelebilir, ancak araştırmalar bize bir çocuğun zekası ile onunla konuşulan kelime sayısı arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gösteriyor. İşte bebeğinizin konuşması için bazı ipuçları:

  • Kitap okuyun: Bebeğinize basit görsellerden oluşan kitaplar gösterin ve kitabın içindekileri onun yüzüne bakarak anlatın. Yüzünüzü de görebiliyorsa, okuduğunuz kitaba daha fazla ilgi duyacaktır. 
  • Ev turları yapın: Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda yüzünü öne doğru bakarken evde gezin ve etrafta gördüklerinizi ona anlatın.
  • Ona  cevap verin: Eğer bebeğiniz sesler çıkarmaya başladıysa göz teması kurun ve onun sırası bittiğinde dinlediğinizi ve anladığınızı belirten cümleler kurun. Bu onu cesaretlendirmek için iyi bir çalışma olacaktır.
  • Şarkı söyleyin: Mükemmel bir sesinizin olmadığını düşünseniz bile şarkı söyleyin. Bebekler şarkı dinlemekten çok hoşlanırlar, özellikle söyleyen sizseniz.
  • Gününüzü anlatın: Bebeğinizle ne yaptığınızı ve günlük rutininizi ona anlatın. Bebek bezi değiştirme zamanı oldukça ideal!
  • Tonlamalı konuşun: Bebeğinizle konuşurken iç güdülerini harekete geçirmek için daha yavaş, daha yüksek ve şarkı söyleyen seslerle konuşun. Araştırmalar, şarkı söyleyen bir sesle konuşmanın bebeklerin dile erişmeye başlamasına yardımcı olduğunu ve daha yüksek ses perdesinin bebeklerin duymasını kolaylaştırdığını gösteriyor. Uzatılmış sesli harfler dilin seslerini ve ritimlerini duymaya başlamasına yardımcı olacaktır.
  • Başkalarından da destek isteyin :Büyükanne-büyükbaba ve bakıcılara bebeğinizin gelişen beyni için konuşmanın ne kadar önemli olduğunu söyleyin. Onları bebeğinizle konuşmanın yollarını bulmaya teşvik edin.
  • Sürekli konuşmaya çalışarak kendinizi yormanız gerekmez; uyanık kaldığı saatlerde  saat başına sadece 15 dakika büyük bir fark yaratabilir.



*****geç konuşan çocuklar************Bebeğinizin konuşmasına yardımcı olacak 8 ipucu!**Çocuklarda konuşma gecikirse************ Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi