Sayfalar

26 Mayıs 2011 Perşembe

Bebekler uyudukça boyları uzuyor

Yeni bir araştırma büyüklerin öteden beri söylediği bir olguyu doğruladı. Bebekler uyudukça boyları uzuyor.
Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nde bir araştırmacı bebeklerin anne babalarıyla iletişim kurabilmelerine yardımcı olmak istiyor.
Bebeklerin akıllarından geçeni söyleme becerileri yok. Dolayısıyla davranışlarıyla iletişim kurmaya çalışıyor ve çoğu anne baba bebeklerini anlamada zorluk çekiyor.
Doktor Michelle Lample uyku ve büyüme arasındaki bağlantıyı araştırmış. Doktor, çocukların düzensiz davranışlarının anne babaları huzursuz ettiğini söylüyor:
Çocuk sahibi olmanın en zor yanının bebeğiniz için en iyisini yapmaya çalışmak olduğunu söylerler. Bebeğinizin her ihtiyacını karşılamak istersiniz. Bebeğin ağlaması her anneyi rahatsız eder. Anneler kendilerine güvenini kaybeder.
Doktor Lample anne babalara bebeklerinin her davranışını not almalarını istemiş. Buna uyku ve yemek zamanları da dahil edilmiş. Araştırmacılar evleri ziyaret ederek 17 ay boyunca 23 bebeğin davranışlarını filme almış.

Bu araştırma belli bir soru sorularak yapıldı. Uyku ve büyüme oranı arasında bir bağlantı var mı? Araştırma sonucuna göre evet var, uzun süreli uyku büyümeyi hızlandırıyor.
Araştırmacılara göre, erkek ve kız bebeklerde uzun süreli uyku kilo aldırıyor. Araştırma kızlar ve erkekler arasındaki uyku farkını ortaya koyuyor. Erkekler uzun süre uyurken, kızlar uzun uykunun yanında bir de şekerleme yapıyor. Doktor Lample düzensiz uyku davranışının da normal gelişimin bir parçası olduğunu söylüyor.
Lample bir sonraki araştırmasında bebeklerin büyüme artışı öncesi daha fazla yemek yiyip yemediklerini inceleyeceklerini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi