Sayfalar

İzleyiciler

1 Mayıs 2011 Pazar

Bebek Arabaları Nasıl Olmalıdır

Bebek Arabaları

Nisan ayı ile birlikte havalar ısınmaya başlar ve dolayısıyla da bebeğinizin güneşlenme, gezip tozma ve temiz hava alma hakkı doğar. Gezi planları yaparken de, bebeğin yorulmaması, rahat olması ve hastalanmaması için endişeler başlar.

Eğer doğru bir seçim yaparak iyi bir bebek arabası ya da puset alınırsa eğlenceli başlayan geziler hayal kırıklığı ile sonuçlanmaz.

Bebeğin doğduğu andan itibaren, 3 yaşına kadar kullanabileceği bir bebek arabası almak en idealidir. Bebeğin hızla büyüdüğü düşünülmeli ve uygun boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir.

Bebeğin rahat bir yolculuk yapabilmesi ve aşırı terlememesi için araba kılıfının terletmeyen pamuklu kumaşlardan yapılmış olması gerekir. Bu kılıflar aynı zamanda çıkarılabilir ve yıkanabilir olmalıdır.

Bebek arabaları yağmura dayanıklı olmalıdır. Su geçirmeyen kumaştan üretilmeli, aynı zamanda da alev almayan ve anti-alerjik olmalıdır.

Günlük hayat koşullarına uymalıdır. Kullanım alanlarına göre hafif olması gerekiyorsa alüminyum şaseli arabalar alınmalıdır.

Ön tekerlekleri 360 derece dönebilmelidir. Ayrıca amortisörlü olması, bozuk yollarda manevra kabiliyetini artırır ve bebeği sarsmaz.

Bir günde ne kadar yürüyüş yapıldığı, otomobil ya da herhangi bir toplu taşıma aracı ile seyahat edileceği, apartman dairesinde ya da müstakil bir evde oturulduğu, yerleşim yerindeki yol şekli, bebek arabası almadan önce dikkate alınmalıdır.

Bebek arabaları sekiz tekerlekli olmalıdır ve frenlerinin iyi çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Ara sıra, tek elle bebek arabası sürülmek zorunda kalındığı düşünülerek ayak frenli el arabaları tercih edilmelidir.

Bebek arabasında tente olmasında fayda vardır.
Bu tente güneş ve rüzgar geçirmeyecek kalınlıkta ve özellikte olmalıdır. Sıcağı içeri veren plastik karışımlı tentelere dikkat edilmelidir. Ayrıca, tenteye takılabilen yağmurluk ve ayak örtüsü bebeği soğuktan korur.

Arabanın kolay açılıp kapanabilirliği pratiklik açısından önemlidir ve bunun için otomatik açılma mekanizmasına sahip olmalıdır. Ayrıca katlandığında tek başına ayakta durabilen arabalar kolaylık sağlamaktadır.
Araba kesinlikle yatma pozisyonuna ayarlanabilir olmalıdır. Sadece kumaş bebeğin sırtını desteklemediğinden, anatomik ve ergonomik omurilik destek mekanizması bulunmalıdır.

Bebeği tutacak emniyet kemerleri sağlam ve bebek tarafından açılmayacak yapıda olmalıdır. Omuzlarından geçen ve bebeğin kalkmasını önleyen kemerler, hareket halindeyken bebeğin öne fırlamasına engel olur.



Bebek arabası yerden yüksek olmalı ve bebeğin ayaklarını koyabileceği yer bulunmalıdır. Ayrıca çok eşya taşınabileceği düşünülerek sepetinin kullanışlı olup olmadığına bakılmalıdır.



Düşük kaliteli olan ve dolayısıyla ucuza satılan arabaların, bebek güvenliği için zararlı olduğu unutulmamalıdır. Kalite Onay Belgelerinin olmasına dikkat edilmelidir.
Satın alınabilecek pusetler arasında bir de çift yönlü pusetler vardır. Arkaya tamamen yatırılabilme özelliğinden ötürü de bebeğinizin ilk aylarında onun içinde yatabileceği tam teşkilatlı bebek arabası şeklini alabilmektedir.



İkizler ya da yakın yaşlardaki çocuklar için geliştirilen ikiz pusetler; hafif, katlandığında az yer tutan, iki ufak çocukla bile rahat hareket etmeyi sağlayacak özellikte olmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi