Sayfalar

İzleyiciler

30 Temmuz 2024 Salı

Yenidoğan Bebeklerde Kulak Şekil Bozukluklarının Tedavisi

KULAK ŞEKİL BOZUKLUKLARININ AMELİYATSIZ ÇÖZÜMÜ:
Yenidoğan bebeklerde kepçe kulak ve kulak kıvrımı şekil bozukluklarını düzeltmek için kullanılan ameliyatsız çözüm: bir tür silikon aparattır. Kulak şekil sorunlarını çok iyi bilen bilim insanları tarafından tasarlandığı ve sağlığa uygun malzemeden üretildiği için güvenle kullanabilmektedir.

KULAK KEPÇESİ ŞEKİL BOZUKLUKLARINDA YÜZDE 90’DAN FAZLA BAŞARI:
Yenidoğan bebeklerin %20-35’inde kulak şekil bozuklukları görülür. Dış̧ kulaktaki şekil bozuklukları basit bir estetik sorun olarak görülse de çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimini olumsuz etkileyebilir. Çalışmalar çocuklarımızın kulakları ile ilgili farklılıklarının, akranları tarafından alay konusu edilebileceğini, bu durumun çocuklarda kaygı bozukluğu yaratabileceği, özgüven, özdeğer duygularını sarsabileceğini

göstermektedir.

Uygulama sağlık kurumlarında kısa sürede tamamlanır. Uygulamadan  4 - 6 hafta sonra, kulaklar normal sekline ulaşacaktır. Bu uygulama bebeğinizin duymasını, konforunu, emmesini olumsuz etkilemez. Aparat tamamen bebeğinizin rahatını gözetecek şekilde tasarlanmıştır. Uygulama sırasında ve takip eden süreçte bebeğiniz herhangi bir rahatsızlık ve ağrı duymaz.

 

TÜM TİPLERDEKİ ŞEKİL BOZUKLUKLARININ TEDAVİSİ:
Genelde bebeklerin kulak şekil bozukluklarının zamanla düzeleceği beklentisi ile takip edildiği, bir düzelme olmadığında ise cerrahi çözümlere başvurulduğu bilinmektedir. Yıllarca sürebilecek bu endişeli bekleyiş̧, bebeğinizin ilk haftalarında uygulama yapılarak son bulabilir. Bu uygulama bebeğinizin kulağını tamamen ve kalıcı olarak düzeltebilecektir.

Aparat, yenidoğan bebeğin ilk ayında  yerleştirilir. Bebeğin duymasını, konforunu, emmesini etkilemez; tamamen bebeğinizin rahatını gözetecek şekilde tasarlanmıştır. Cerrahi gerektirebilecek kulakları ilk 1 ayda düzeltebilen bir tedavidir.

 

KULAK ŞEKİL BOZUKLUKLARI BEBEĞİN İLK AYINDA ÇÖZÜLÜYOR:
Bebeğinizin kulaklarının kendi halinde zamanla düzelebileceğini umarak kaygı duymanıza ya da cerrahi işlem için uygun yaşa gelmesini beklemenize gerek yoktur.  Bu uygulama sayesinde kulak şekil bozuklukları kısa sürede ve kalıcı olarak düzelmektedir.

  • Birçok bebek (doğan bebeklerin %20 ile %35’i arası) bir çeşit kulak deformitesi ile doğmaktadır.
  • Çoğunluğu kendi kendine düzelmemekte ve bazılarında zaman geçtikçe bozukluk artmaktadır.
  • İleride düzeltici cerrahi gerektirebilecek durumlar, bebeğinizin ilk haftalarında tam ve kalıcı olarak düzeltilebilmektedir.
  • Yenidoğan bebeklere uygulanır. (İdeal zaman doğumdan sonra ilk 4-6 haftadır.) Ne kadar erken olursa o kadar iyi sonuç alınabilmektedir.
  • Bu yöntem ile binlerce bebeğin kulağını başarıyla düzeltmiştir. Sadece kozmetik değil zihinsel ve duygusal iyilik halini destekler.
  • Uygulama güvenlidir, rahatsızlık yaratmaz ve işe yarar.


*************************Yenidoğan Bebeklerde Kulak Şekil Bozukluklarının Tedavisi****** Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi