Doğuştan Kulak Yokluğu (Mikrotia) Tedavisi
Mikrotia ameliyatı doğumdan hemen sonra yapılmaz.
Doğuştan kulak yokluğu ameliyatı için 5 yaş uygun zamandır.
Kulak kepçesi yapımında kaburga kıkırdağı kullanılır ve şekillendirilerek kulak kepçesi yapılır.
Bu yüzden kıkırdakların tamamen gelişmesi beklenilmelidir.
Tedavide yapılacak işleme göre genel veya lokal anestezi uygulanır.
Eğer kulak tamamen baştan yapılacaksa birden fazla ameliyat gerektirebilir. Her bir ameliyat arasında yaklaşık üç aylık süre olmalıdır.
Mikrotia
Doğuştan kulak yokluğu (mikrotia) ameliyatlarında bazen yapay maddeler de kullanılır ancak bu tavsiye edilmez. Bu maddeleri vücudun kabul etmeme ihtimali yüksektir. Kişinin dokusu en doğal ve sağlıklı olanıdır.
Mikrotia kulak ameliyatı yapan doktorlar ameliyat sürecini ailelere iyice anlatıp tüm detaylardan bahsetmelidir.
Doğuştan kulak yokluğu (mikrotia) ve şekil bozuklukları için 20 yılı aşkın süredir ameliyatlar yapılmaktadır ve sonuçlar genelde başarılıdır. Doğuştan kapalı kulak ameliyatı için işinde uzman bir doktor bulunmalıdır.
Aksi taktirde çeşitli komplikasyonlarla karşılaşılabilir
Doğuştan Kulak Yokluğu Tedavi Süreci Nasıldır?
Mikrotia doğuştan olan bir hastalıktır. Çocuk, sosyal hayata girmeden tedavi edilirse psikolojik açıdan bir sorun yaşamaz. Bu yüzden kulak yokluğu tedavisi için okul öncesi dönem önerilir. Kulak görünürde varsa fakat normalden farklı bir görüntüde ve gelişimini tamamlamadıysa tek bir ameliyatla düzeltilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
*********************
Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi