Sayfalar

İzleyiciler

30 Temmuz 2024 Salı

MİKROTİA (MİKROŞİA)

MİKROTİA (MİKROŞİA) CERRAHİ TEDAVİSİ

MİKROŞİA NEDİR?


Mikroşia, doğuştan kulak kepçesi küçüklüğü, şekil bozukluğu veya olmayışı olarak tanımlanır. Tek veya çift taraflı olabilir. Hastaların çoğunda tek taraflıdır. 6000-8000 doğumda bir izlenir.Oluşma sebebi pek çok faktöre bağlıdır. Bazı enfeksiyonlar (rubella), bazı ilaçlar (talidomid) oluşumunda etkilidir.

Normalde dış, orta

Doğuştan Kulak Yokluğu (Mikrotia) Tedavisi

Doğuştan Kulak Yokluğu (Mikrotia) Tedavisi

Mikrotia ameliyatı doğumdan hemen sonra yapılmaz. 

Doğuştan kulak yokluğu ameliyatı için 5 yaş uygun zamandır. 

Kulak kepçesi yapımında kaburga kıkırdağı kullanılır ve şekillendirilerek kulak kepçesi yapılır. 

Bu yüzden kıkırdakların tamamen gelişmesi beklenilmelidir. 

Tedavide yapılacak işleme göre genel veya lokal anestezi uygulanır.

Eğer kulak tamamen baştan yapılacaksa birden fazla ameliyat gerektirebilir. Her bir ameliyat arasında yaklaşık üç aylık süre olmalıdır.



Yenidoğan Bebeklerde Kulak Şekil Bozukluklarının Tedavisi

KULAK ŞEKİL BOZUKLUKLARININ AMELİYATSIZ ÇÖZÜMÜ:
Yenidoğan bebeklerde kepçe kulak ve kulak kıvrımı şekil bozukluklarını düzeltmek için kullanılan ameliyatsız çözüm: bir tür silikon aparattır. Kulak şekil sorunlarını çok iyi bilen bilim insanları tarafından tasarlandığı ve sağlığa uygun malzemeden üretildiği için güvenle kullanabilmektedir.

KULAK KEPÇESİ ŞEKİL BOZUKLUKLARINDA YÜZDE 90’DAN FAZLA BAŞARI:
Yenidoğan bebeklerin %20-35’inde kulak şekil bozuklukları görülür. Dış̧ kulaktaki şekil bozuklukları basit bir estetik sorun olarak görülse de çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimini olumsuz etkileyebilir. Çalışmalar çocuklarımızın kulakları ile ilgili farklılıklarının, akranları tarafından alay konusu edilebileceğini, bu durumun çocuklarda kaygı bozukluğu yaratabileceği, özgüven, özdeğer duygularını sarsabileceğini