Sayfalar

4 Ağustos 2017 Cuma

Bebek bakım çantası nasıl hazırlanır?


bebek bakım çantalarııBebek bakım çantası nasıl hazırlanır?
Özellikle ilk kez doğum yapan anneler, bebekleri ile dışarı çıkarken tatlı bir telaş içindedir. Bebeğinizle birlikte dışarı çıkarken, yanınıza almanız gerekenler listesine göz atmanızda fayda var. Bebeğinizin çantasını hazırlarken bu malzemeleri de yanınızda bulundurmanız hem sizin hem de bebeğinizi keyifli bir gün geçirmesini sağlayacaktır.
Bebek bezi:
Yedekli olarak yanınıza almanızda fayda var. Dışarıda geçireceğiniz her saat başı için bir tane alın. Küçük bebekler sık altlarını ıslattıkları için düzenli olarak değişmeniz pişik gibi oluşumları engelleyecektir.
Islak Mendil:

Çocuğunuz büyüyene kadar yanınızdan ayıramayacağınız ve özellikle seyahat boyu temizlik aşamalarında kullanmanız gerekecektir. Paraben içermeyen, bebeğinizin cildine uygun bir ürün seçmeniz gerekir.
Pişik kremi:
Uzun vadeli dışarı çıkıyorsanız mutlaka yanınızda bulundurmanızda fayda var. Özellikle sıcak havalarda yolculuk esnasında bebeğinizin poposunda oluşan pişik durumunda zamanında müdahale ederek bebeğinizi rahatlatabilirsiniz.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına ulaşabileceğiniz pek çok ürüne ulaşmak için lütfen tıklayınız
Alt açma Örtüsü:
Bugün artık birçok bebek bakım çantası kendi örtüsü ile geliyor ama bunlar bazen bebeğiniz için küçük gelebilir. Uygun boyunu yanınıza alın ve rulo yaparak çantanıza yerleştirin. Çantanın içinin çok daha az dağıldığını göreceksiniz.
Önemli numaralar, nakit para ve yedek anahtarlar:
Özellikle uykusuz yenidoğan anneleri için bazen bu hayati şeyleri unutmak çok doğal. Bebek bakım çantasından hiç çıkarmayacağınız bu acil durum yedekleri ile asla ortada kalmamayı garantileyebilirsiniz. Önemli telefon numaraları bebeğinizin doktoru, yakınlarınızın cep numaralarını içerir. Çantanın bir yerlerde unutulması ya da kaybolması ihtimaline karşılık ise içine kendi iletişim bilgilerinizi içeren minik bir kart ekleyebilirsiniz.
Emzik: (eğer kullanıyorsunuz)
Biberon uçları ile beraber emzikleri kilitli plastik poşetlerde hijyenik bir şekilde taşıyabilirsiniz.
Önlük ve elbezleri:
Her beslenme saati için bir iki tane alın, hatta bir iki tane de ekstra alın.
Battaniye veya pike:
Mevsimine uygun çocuğunuzu terletmeyecek cinsten bir ürünü yanınızda taşımanız gerekir. Yenidoğan bebekleri, ani çıkan rüzgarlara ve klimalara karşı korumak gerekir.
Biberonlar ve mama: (emzirmiyorsanız)
Su ile hazırlanan mamalardan kullanıyorsanız önceden kaynamış ve soğutulmuş ılık suyu da yanınızda bulundurun. Bebeğiniz acıktığında ortam bir anda kaosa dönüşebileceğinden hem mamayı hem de suyu ölçerek yanınıza almak size çok değerli saniyeler kazandıracak. Temiz biberon uçlarını emziklerle aynı plastik torbada saklayın.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına ulaşabileceğiniz pek çok ürüne ulaşmak için lütfen tıklayınız
Yedek kıyafet:
Önlükler ve elbezleri yetmediğinde yanınızda ekstra kıyafet olması sizi rahatlatacaktır. Bir iki tane ekstra çorap almayı da unutmayın. Mevsime göre şapkasını da çantasına koymayı unutmayın.
Ekstra plastik torba:
Bunları kirlenen bebek bezlerini ve kıyafetlerini koymak için kullanabilirsiniz. Ayrıca kirli emzik ve biberon uçları için de bir tane ayırın. Ağır olmadıkları ve fazla yer kaplamadıkları için bolca almanın bir zararı olmaz.
Burun açıcılar:
Bebeğinizin burnunun tıkalı olduğu dönemlerde yanınızda taşımakta fayda var.
Emzirme örtüsü:
Artık birçok anne dışarıda emzirirken bu pratik bezleri kullanmayı tercih ediyor.
Gaz damlası:
Eğer bebeğinizin gazına iyi geliyorsa en iyi kurtarıcınız olabilirler.
Kendiniz için ekstra kıyafet:
Bebeğinizin ufak sürprizlerinin eserlerini gün boyu yakanızda taşımamanıza yardımcı olur.
Göğüs ve hijyenik pedler:
Bunlar özellikle sıvı üretiminin fazla olduğu ilk haftalarda vazgeçilmeziniz olacak.
Oyuncaklar:
Bebeğinizin dikkatini çekecek ve onu rahatlatacak en sevdiği bir ya da iki oyuncağı yanınıza almanız faydalı olabilir. Önceleri ilgilenmese de zamanla oyuncaklara olan ilgisi de artacaktır.

*********Bebek bakım çantası nasıl hazırlanır?********************** Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi