Sayfalar

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Doğru Yiyecek Sağlıklı Çocuk - Kelly Dorfman


Doğru Yiyecek Sağlıklı Çocuk

Kelly Dorfman
Çeviren: Ayşegül Cebenoyan
Kitap Hakkında:
Amerikalı beslenme uzmanı Dorfman’a göre çocuklardaki birçok rahatsızlığın beslenmeyle doğrudan ilişkisi var


Çocuğunuzu yedikleriyle iyileştirin!

Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınan Kelly Dorfman Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk adlı kitabında en yeni bilimsel araştırmalara dayanarak beslenme ile kronik çocuk rahatsızlıkları arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Dorfman anne babalara, çocuklarının yaşadıkları sorunların beslenmeyle ilgili bir nedeni olup olmadığını anlamaları için bir dedektif gibi düşünmelerini tavsiye ediyor.

Çocukların beslenmesi hakkında çok değerli bilgiler içeren kitapta, ebeveynlere çocuklarının gelişimine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları basit ve uygulaması kolay çözümler sunularak, çocuklarının sağlık sorunlarının nedeni olabilecek ipuçlarını görmenin ve derhal doğru beslenme tedavisini bulmanın yolları anlatılıyor. Doğru Yiyecek, Sağlıklı Çocuk’da çocukların yaşayabileceği hastalık ya da rahatsızlıklarından tümünden söz edilmiyor, bunun yerine, beslenmeyle tedavi edilebilecek (ya da tersine çevrilebilecek) sorunlara odaklanılıyor. Kitapta yer alan ve vaka dosyalarından aktarılan hikâyeler ile çeşitli semptomların nedenlerini ortaya koymada anne babalara yol gösteriliyor. Kronik ortakulak iltihabı, ciltte tahriş, kızarıklık, egzama, yemek seçme, kulak kiri birikimi, kronik karın ağrısı, kabızlık ve ishal, büyümeme ve gelişim geriliği, dikkat dağınıklığı, dalgınlık ve hiperaktivite, konuşmanın gecikmesi, tuhaf sosyal davranışlar, öfke nöbetleri, duygudurum dalgalanmaları, diğer duygudurum ve davranış sorunları…

Kitapta ayrıca, günümüzde büyük tartışma yaratan tarım ilaçlarının, çevresel toksinlerin ve GDO’lu gıdaların sağlığı nasıl tehdit ettiği konusu üzerinde de duruluyor.

Kitaptan

Her türlü beslenme sorunu iki kategoriden birine girer: Ya vücudu rahatsız eden bir madde vardır ya da ihtiyaç duyulan bir madde eksiktir. Çocuğunuzun beslenme muammasını çözmeye başlarken her zaman kendinize şu soruları sorun: Bu ipuçları bir iritanı mı yoksa bir eksikliği mi gösteriyor? Çocuğum yediği bir şeye karşı tepki mi gösteriyor yoksa yeterince alamadığı besinler mi var?
İritanlar rahatsız edicidir, ciltte oluşan tahriş (döküntüler), rahatsız olmuş bir sinir sistemi (zor uyuma ya da huzursuzluk) ve rahatsız olmuş bir sindirim sistemi (gaz, şişkinlik, kabızlık, reflü) bu nedenle oluşabilecek semptomlardan bazılarıdır. İşin çetrefilli tarafı, bazen eksikliklerin semptomlarının da, rahatsızlık şeklinde ortaya çıkabilmesidir. Örneğin kan şekerindeki düşüklüğün belirtilerinden biri, huysuzluk ya da huzursuzluktur ve çözüm kırmızı et, fasulye, fındık ve tam tahıllar gibi kan şekerini dengeleyen yiyecekleri daha düzenli yemektir. Ama mısır şurubu gibi bazı iritanlar, her tüketişimizde halsizlik ve uyku haline neden olur. Karmaşık durumlarda genellikle her iki durum bir arada görülür.

 
Yazar Hakkında
Çocuk hastalıkları, davranış sorunları gibi pek çok konunun beslenmeyle ilişkisini araştıran Kelly Dorfman Amerika’da “Beslenme Dedektifi” olarak tanınıyor. Dorfman 30 yılı aşkın tecrübesiyle temel sorunları hızlıca ortaya çıkarıyor ve araştırmalara dayanan denenmiş stratejileri kullanıyor. Lisanslı bir beslenme uzmanı olan Dorfman seminerler veriyor, ayrıca Living Without dergisinde köşe yazarlığı, Huntington Post’da ise blog yazarlığı yapıyor.

******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi