Sayfalar

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Hamileler için Yaz Tatili Kabus Olmasın!

 Tatili ertelemeyin

Hamileler, basit tedbirlerle yaz keyfini rahat yaşayabilir.
Uzmanlar, hamilelere “Tatilden korkmayın” diyor ama “Tedbiri de elden bırakmayın” diye uyarıyor. Uzmanlar, “Seyahatlerinizi 3-6 ay arasında yapın, yaylaya çıkmayın, et yiyeceğiniz restoranın jenaratörü olup olmadığını kontrol edin” şeklinde öğütlerde bulunuyorlar.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sedat Karaosmanoğlu, hamilelerin ilk 3 ayda düşük riski ve son 3 ayda erken doğum riski olması nedeniyle seyahatlerini bu zamanlar dışında yapmaları gerektiğini belirterek son dönemde vücutta meydana gelen şişlikler ve olası tansiyon sorunu dikkate alınarak hamileliğin son döneminde tatile gidilecekse ısı ve nem oranı düşük yerlerin tercih edilmesinin uygun olacağını söyledi.

Yüksek rakımlı yerlerin erken doğuma ve tansiyon sorununa yol açma ihtimali nedeniyle tercih dışında bırakılması gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “2 bin metre üstü tercih edilmemeli, 4 bin metre üstüne ise çıkılmamalı. Yaylalar gebeler için çok doğru yerler değil” dedi.

Karaosmanoğlu’nun hamilelere önerileri şöyle:

• Yolculuk çeşitleri arasında en uygunu kabin basıncı ayarlanmış uçak yolculuğu. O da 3-4 saati geçmemeli.

• Topuklu ayakkabı giyilmemeli, kaymayan terlik kullanılmalı.

• Hijyen sorunu olan, tropik bölgeler ya da Hindistan gibi hiyjen açısından sorun yaşanacak yerler tercih edilmemeli.

• Gidilecek yerdeki sağlık kuruluşunun telefon numarası, yeri öğrenilmeli.

Ete dikkat

• Besin zehirlenmesi olmaması için tavuktan uzak durulmalı, nasıl elde edildiği belli olmayan buzdan uzak durulmalı.

• Buzlukta tutulan ve elektrik kesilmeleri sonrası çözündüğü için bozulma riski bulunan etlerden uzak kalabilmek için jeneratörü olan restoranlar tercih edilmeli.

• Dalış, jetski, su kayağı, rafting ve at binme gibi sporlar yapılmamalı.

• Havuz yerine deniz tercih edilmeli.

******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi