Sayfalar

19 Nisan 2014 Cumartesi

Taklit ve hata, öğrenmede daha etkin


Taklit ve hata, öğrenmede daha etkili olabilir.

Taklit,hata,çocuk,yetiştirme,eğitim,öğrenme,psikoloji,beyinTaklit etmenin ve hata yapmanın yeni bir konuyu öğrenmede daha etkili olabileceği belirlendi.

Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nden bilim adamlarının (INSERM) araştırması, başkasını "taklit etmenin" ve hatalarını gözlemlemenin öğrenmeye daha yardımcı olabileceğini ortaya koydu.
Maymunlarla yapılan araştırmada bilim adamları bu hayvanlardan iki nesnenin hangisinin içinde şekerleme olduğunu bulmasını istedi.

İlk olarak, iki kez, bilim adamlarından biri şekerlemenin nasıl bulunacağını gösterdi. Önce bilim adamı, başarılı olduğu halde ödüle dokunmadı, daha sonra, bulduğunda şekerlemeyi yedi.
Bilim adamları, maymunların gözlemlediğini başarıyla uyguladığını, örneğin önündeki kişi şekerlemeyi bulup yemediyse, şekerlemeye dokunmadığını belirledi.
Ayrıca, makak maymunlarının "gösterici" içinde şekerleme olmayan nesneyi seçerek hata yaptığında, deneyi daha iyi anladığı da görüldü.
Araştırmaya imza atanlardan Elisabetta Monfardini, çalışmada hataların benzerlik kurmayı güçlendirebileceğini de belirlediklerini vurgulayarak, okulda öğretmenin örnek olması için alıştırmayı en iyi bilen öğrenciyi tahtaya kaldırmakla hata yapıyor olabileceğini belirtti.
Monfardini, daha az başarılı öğrencilerin benzerlik kurabilmesini ve alıştırmayı öğrenmesini sağlamak için hata yapan öğrencilerin seçilmesinin daha yararlı olabileceğine dikkati çekti.

******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi