Sayfalar

17 Aralık 2011 Cumartesi

Hafızanın zekası!

Bebeğin hafızasındaki şefkat izi, 20 yıl sonraki romantik ilişkiyi belirliyor.

Sevilen kişiye duyulan güven, aşk ve sorunları çözme becerisinin sanılandan çok önce, bebekken şekillendiği belirlendi.

ABD’nin Minnesota Üniversitesi’nden Dr. Jeffry A. Simpson, 12-18 aylıkken anneyle ilgili deneyimlerin kişilerin 20 yıl sonra romantik ilişkilerindeki tutumlarına ışık tuttuğunu belirtti. Simpson, kendisine nasıl davranıldığının, ne kadar şefkat görüp sevildiğinin, farkında olmadan, bebeğin “hafızasında yer ettiğini’’ vurguladı.

Dr. Simpson, kişilerin, mevcut durumların yükünü taşımak için ellerinden geldiğince geçmişte olup bitene dayanan uygun bir yol aradığını da kaydetti.

Bilim insanları yeni ilişkilerle, iç gözlemle ya da terapiyle davranışlar değişebilse de stresli durumlarda genellikle “eski örneklerin yeniden ortaya çıktığına’’ dikkati çekti.

Bebekken yaşanılanların nasıl bir yetişkin olunduğunu etkilediğinin psikolojide yeni olmadığını ancak bunun varsayımda kaldığını ifade eden bilim insanları, anne-çocuk ilişkisi ile sevgili bağlantısının incelendiği bu araştırmanın, “önceki varsayımlara kanıt teşkil edebileceğini’’ belirtti.
******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi