Sayfalar

İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

Çocuğunuzun yeteneklerini geliştirmesinde size düşen görevler nelerdir?

Eğitimin yaşı yoktur. Ancak hangi yaşta olursanız olun eğitim hayatınızı bir sistem içerisinde sürdürmeniz, temel konularda ve kavramlarda kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeniz eğitim hayatının olmazsa olmazıdır. İster öğrenci olun ister veli, eğitimin temel konularında sebep-sonuç ilişkisini kurabilmek, 'daha iyi nasıl olabilir' sorusuna cevap aramak, okul eğitimine dışarıdan nasıl destek olunabileceğinin yollarını araştırmak, eğitim konusunda bilinçlenmek isteyen herkesin ev ödevi olmalıdır. Buradan hareketle, eğitimin temel konuları hakkında yeni bakış açılarına sahip olmak isteyenler için 5 önemli konuyu masaya yatırdık.



İngilizce eğitiminde yeni bir bakış açısı: Kurallarla değil yaşayarak öğrenme

Yabancı dil eğitimi tüm eğitim hayatımız boyunca en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Çünkü çağa ayak uydurmak, iyi bir kariyer planlaması yapabilmek, iş ve sosyal hayatımızda iletişim bilgi ve becerilerimizi geliştirebilmek için ileri seviyede yabancı dil konuşmak zorundayız. Ancak yabancı dil eğitiminde, bu kadar önemsenmesine rağmen, istenilen düzeyde sonuç alınamadığı da bir gerçek. Mevcut durumun tersine dönmesi ve ideal yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için eğitim kurumları çok önemli çalışmalar yapıyor. Temel sorun, yabancı dil eğitiminin günlük hayata taşınamaması olarak görülüyor. Sürekli kurallara bağlı bir dil eğitimi, hayata taşınamadığı sürece verimli olamıyor. Peki yabancı dil eğitimini daha eğlenceli bir hale getirmek ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak için neler yapmak gerekiyor?



Muh

25 Şubat 2017 Cumartesi

Çocukların kimliklerini oluşturabilmesi

Çocukların kimliklerini oluşturabilmesi, benliklerini tanıyabilmesi ve karakterini zarara uğratacak tehlikelerden korunabilmesi için en önemli yapı güvenli bağlanma köprüsüdür. Peki bunun püf noktaları var mı? Bağ kurulursa ne olur, bağ kurulmazsa ne ile karşılaşırız?

Pedagojide güvenli bağlanma nedir?
İnsan yaşamının doğası gereği hayatımız bağlanmalar ve ayrılmalardan ibarettir. Bu dünyaya gözlerimizi açtığımız ilk zamandan itibaren ihtiyacımız olan en temel duygu ise güven duygusudur. Yaşamın ilk iki yılında anne ile çocuk arasındaki bağ ise yaşamın sonuna kadar bireyi ayakta tutabilecek bir güç olarak bilinir. Benlik algısının temeli ilk 7 yılda atılırken güvenli bağlanma ile hayatımızdaki ilk harcı almış oluruz.
Pedagojideki güvenli bağlanmanın önemi de bunun için çok önemlidir. Gelecek yıllarımızın sağlıklı olması için her birimizin ilk 2 yıl anne ile güvenli bağ kurması gerekir. Peki bunun püf noktaları var mı? Bağ kurulursa ne olur, bağ kurulmazsa ne ile karşılaşırız? Hemen öğrenelim.

Kimlik gelişimi için önemli

Pedagojide güvenli bağlanma nedir?
Çocukların kimliklerini oluşturabilmesi, benliklerini tanıyabilmesi ve karakterini zarara uğratacak tehlikelerden korunabilmesi için en önemli yapı güvenli bağlanma köprüsüdür.
Anne ile çocuk arasında ilk 2 yıl içinde oluşması gerekir. Önce anneye bağlanmak gerekir. Sonra da yaşama ve nasıl yaşanması gerektiğine bağlanırız. Buradaki anlatımda kullandığımız 2 yıl kavramı gerçek bir ifadedir ve bebeğin 2 yıl boyunca annenin güvenini kazanması gerektiğini anlatır. Anne ile kendine güveni gelen