Sayfalar

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Solaryum uyuşturucu etkisi yapıyor!

Bilim adamları son olarak solaryum cihazlarıyla bronzlaşmanın beyinde hasar oluşturabileceğini keşfetti.

Southwestern Tıp Merkezi'nden bir grup gönüllü üzerinde araştırma yapan ekipte, gönüllüler iki seans solaryum cihazına girerek bronzlaştılar. Seansların birinde UV filtresi kullanılarak UV ışınları bloke edildi. Bir diğer seansta ise filtre kullanılmadı ve deneklere bu bilgi verilmedi.
Bu sırada gönüllülere her seanstan sonra kendilerini nasıl hissettikleri soruldu ve beyindeki kan akımında ölçüm yapıldı. Gönüllülerin UV ışınına maruz kaldıkları zamanlarda beyin aktivitelerinin alkol bağımlıları ya da uyuşturucu kullananlarınki gibi olduğu görüldü. Dr. Bryon Adinoff "solaryum insan beyninde ödül alıyormuş gibi bir etki yaratıyor." dedi.
Ayrıca 30 yaşından genç ve yılda 10 kere solaryuma girenlerin cilt kanserine yakalanma oranı da diğer insanlara göre 8 kat daha fazla.
******************************* Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

*********************

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum -- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi