Sayfalar

19 Mart 2012 Pazartesi

Doğumu doğal haliyle yaşamak ‘natürel doğum’

 Doğumu doğal haliyle yaşamak isteyenler için…

Gerekmedikçe medikal müdahale yapılmayan, hastane ortamında ve doktor gözetiminde gerçekleştirilen ‘natürel doğum’ anne adaylarının ilgisini çekiyor.



Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, natürel doğum yönteminin, doğum sürecinin doğal olarak kendiliğinden gelişmesine olanak sağladığını söyledi. Bu yöntem, hastane ortamında ve doktor

4 Mart 2012 Pazar

Hipnoz tekniği ile ağrısız doğum

 Hipnoz tekniği ile ağrılı doğuma son

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Ayşe Duman, hipnoz tekniği ile yaptıkları ağrısız doğumun 2 aşamada gerçekleştiğini belirterek, ''Birinci aşamada geçmişin hipnozunu bozup ikinci aşamada doğumun doğallığını, keyfini, neşesini bilinçaltına programlıyoruz'' dedi.



Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Ayşe Duman, son dönemlerde doğal doğum bilincinin artmasıyla, çalışmalarını daha çok anne karnındaki çocuklara yapılan gereksiz müdahaleleri ve bunun getirisi olarak gereksiz sezaryenleri engellemek yönünde yoğunlaştırdığını söyledi.

2 Mart 2012 Cuma

Aileler çocuklarını yılda en az 1 kez muayene ettirmeli

Yılda 3 bin çocuk kanser oluyor

Çağın hastalığı kanser, yaşını giderek küçültüyor. Erken teşhisle çocukların yüzde 60’ı kurtulabiliyor…

Yılda 3 bin çocuk kanser oluyor KARANLIK MANZARA
Kanser dünya gündeminden düşmüyor, tıp bazı kanser türlerinde maalesef çaresiz kalıyor. Üstelik kanser yaş ortalamasını küçülterek giderek yayılıyor. Çukurova Üniversitesi’den Prof. Dr. Atila Tanyeli de her yıl ortalama 3 bin çocuğa kanser tanısı konulduğunu söyleyerek, karanlık manzarayı gözler önüne seriyor.
 
YILDA 1 KEZ MUAYENE
 
Erken tanıda ortalama 100 çocuk hastanın 60’ının kurtarıldığını belirten Prof. Dr. Tanyeli, “Lösemi ve böbrek tümörlerinin