Sayfalar

8 Ocak 2012 Pazar

İnternette kaydettiğiniz bilgilerin yok olmadığını unutmayın - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

İnternette kaydettiğiniz bilgilerin yok olmadığını unutmayın - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, sosyal ağlarda kayıtların çok sayıda senkronize olmuş sunucular üzerinde tutulduğunu belirterek, kullanıcıları bilgi paylaşırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

- Sent using Google Toolbar

İnternet Dünyası internet,bilgisayar,pc news,bilişim

'Sezaryeni tercih etmeyin' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

'Sezaryeni tercih etmeyin' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Yücesoy, özel hastanelerde, normal doğumun süresinin uzun olması nedeniyle sezeryanın tercih edildiğini belirterek, ''Devlet hastanelerinde, sezaryanla doğum özel hastanelere göre çok daha az'' dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

6 Ocak 2012 Cuma

Tuzlu yiyecek düşkünlüğünün nedeni bebeklikte

Bebeğin yediği ilk gıdalar, daha sonra tuzlu yiyecek sevip sevmeyeceği konusunda etkili oluyor.

Sağlık açısından önemli olan bu durumu Amerikalılar 61 çocukla gerçekleştirdikleri bir araştırmayla ortaya koydu. Birkaç aylıkken yumuşak ekmek, ezilmiş patates ya da benzer tuzlanmış yetişkin yiyeceği yiyen bebekler, okulöncesi çağda tuzlu yiyecekleri daha çok seviyor. Oysa az tuzlu bebek maması veya meyveyle beslenen bebeklerde tuzlu yiyeceğe düşkünlük gelişmiyor.

Yaşamın ilk aylarındaki gıdaların daha sonraki tat tercihi konusunda önemli olduğunu gösteren kanıtlar, günden güne artıyor diyor Philadelphia Monell Kimyasal Duyular Merkezi’nden Leslie Stein (American Journal of Clinical Nutrition). Bu, özellikle de tuz için geçerli olabilir, nitekim bebekler doğduklarından itibaren acımsı